Regisseuse

Wat is het fijn om regie te hebben in het leven. Misschien heb je mijn blog “Burn-out, een kadootje?! gelezen. In deze periode was ik alle grip kwijt. Op mezelf, mijn leven, mijn reacties, mijn denken. Waar te beginnen met herpakken?

Ik ben begonnen bij mezelf. Logisch, effectief maar alles behalve makkelijk. Wetende dat alleen ik mijzelf en mijn situatie kon veranderen, stimuleerde mij om met mezelf aan de slag te gaan. En dat is precies wat mindfulness en meditatie doen. Inzichten geven in jezelf. Stapje voor stapje kwam de regie terug.

Mijn zelfvertrouwen nam weer toe doordat ik dicht bij mezelf begon en bleef. Geleidelijk werden mijn vaardigheden en talenten weer zichtbaar en ontstond een beeld hoe ik deze voor mijzelf en anderen goed kon inzetten. Daardoor namen stress, weerstand en onrust af. Mijn motivatie en drive namen juist toe! Ook ontstond er weer ruimte voor anderen en genoot ik opnieuw van mijn sociale leven.

Concentreren en focussen lukt mij ook veel beter als ik doe wat ik leuk vind! Bovendien brengt een mindful moment voor mijzelf ontspanning. Even niets moeten, alleen zijn met wat nu is. Dit heeft een positieve invloed om mijn gezondheid en het wordt minder druk in mijn hoofd. Zo’n fijn gevoel, alsof de mist optrekt en alles veel helderder binnenkomt!

Natuurlijk is het fijn om eigen regie in het leven te hebben. Maar het is mij ook wel duidelijk dat niet alles te regisseren is. Sterker nog, op de meeste gebeurtenissen heb je geen invloed. Je hebt wel invloed op hoe je met gebeurtenissen omgaat. En ook dan is het fijn om te weten wat jou blij maakt en waar jij energie van krijgt.

Blijf altijd dicht bij jezelf. Mindfulness en meditatie helpen hierbij en zorgen voor veerkracht in het leven. Het is makkelijk te leren, overal te beoefenen en gratis! Nou ja, na een kleine investering in deze training dan. Want zonder (be-)oefening gebeurt er niets, zoals dat voor het aanleren van alle vaardigheden gaat. Je begint op een vast moment, je bouwt op en werkt zo aan de vaardigheid. Je raakt gemotiveerd en vertrouwt dat mindfulness en mediteren voor jou werken. Na een tijdje merk je de positieve effecten en raakt intrinsiek gemotiveerd! Tot die tijd help ik je in een 6 weekse MBE training op weg.

Ik ben erg blij dat mindfulness en meditatie in mijn leven zijn gekomen en ik een manier heb gevonden van beoefenen die bij mij past en waar ik mij goed bij voel. Het brengt mij veel en dat gun ik iedereen!