Back to Top

Regisseuse

Regisseuse

Wat is het fijn om regie te hebben in het leven. Misschien heb je mijn blog “Burn-out, een kadootje?! gelezen. In deze periode was ik alle grip kwijt. Op mezelf, mijn leven, mijn reacties, mijn denken. Waar te beginnen met herpakken?

Ik ben begonnen bij mezelf. Logisch, effectief maar alles behalve makkelijk. Wetende dat alleen ik mijzelf en mijn situatie kon veranderen, stimuleerde mij om met mezelf aan de slag te gaan. En dat is precies wat mindfulness en meditatie doen. Inzichten geven in jezelf. Stapje voor stapje kwam de regie terug.

Mijn zelfvertrouwen nam weer toe doordat ik dicht bij mezelf begon en bleef. Geleidelijk werden mijn vaardigheden en talenten weer zichtbaar en ontstond een beeld hoe ik deze voor mijzelf en anderen goed kon inzetten. Daardoor namen stress, weerstand en onrust af. Mijn motivatie en drive namen juist toe! Ook ontstond er weer ruimte voor anderen en genoot ik opnieuw van mijn sociale leven.

Concentreren en focussen lukt mij ook veel beter als ik doe wat ik leuk vind! Bovendien brengt een mindful moment voor mijzelf ontspanning. Even niets moeten, alleen zijn met wat nu is. Dit heeft een positieve invloed om mijn gezondheid en het wordt minder druk in mijn hoofd. Zo’n fijn gevoel, alsof de mist optrekt en alles veel helderder binnenkomt!

Natuurlijk is het fijn om eigen regie in het leven te hebben. Maar het is mij ook wel duidelijk dat niet alles te regisseren is. Sterker nog, op de meeste gebeurtenissen heb je geen invloed. Je hebt wel invloed op hoe je met gebeurtenissen omgaat. En ook dan is het fijn om te weten wat jou blij maakt en waar jij energie van krijgt.

Blijf altijd dicht bij jezelf. Mindfulness en meditatie helpen hierbij en zorgen voor veerkracht in het leven. Het is makkelijk te leren, overal te beoefenen en gratis! Nou ja, na een kleine investering in deze training dan. Want zonder (be-)oefening gebeurt er niets, zoals dat voor het aanleren van alle vaardigheden gaat. Je begint op een vast moment, je bouwt op en werkt zo aan de vaardigheid. Je raakt gemotiveerd en vertrouwt dat mindfulness en mediteren voor jou werken. Na een tijdje merk je de positieve effecten en raakt intrinsiek gemotiveerd! Tot die tijd help ik je in een 6 weekse MBE training op weg.

Ik ben erg blij dat mindfulness en meditatie in mijn leven zijn gekomen en ik een manier heb gevonden van beoefenen die bij mij past en waar ik mij goed bij voel. Het brengt mij veel en dat gun ik iedereen!

 

 

 

Vele dillema’s – 1 eenvoudige oplossing!

Vele dillema’s – 1 eenvoudige oplossing!


Het kennen van en inspelen op dilemma’s van medewerkers loont! Het heeft een positief effect op ziekteverzuim en medewerkertevredenheid.  Helemaal waar. Een veel gehoord verwijt is dat leidinggevenden onvoldoende weten wat er speelt bij hun medewerkers. Met alle (financiele) gevolgen van dien. Als HR manager heb ik regelmatig leidinggevende aangespoord (opgedrongen) beter naar hun medewerkers te luisteren.


Een excuus is op zijn plaatst. Sorry, lieve leidinggevenden!! Ik besef nu, beste leidinggevende, jij bent ook maar een mens. Met  jouw eigen levensloop, dilemma’s en stress. Misschien wel last van het twintigerdilemma met keuzestress, twijfels en zorgen. Of het dertigersdilemma met hoge normen als het gaat over het perfecte, uitdagende, spannende leven. Of toch de midlife met een tegenvallende balans op het waarmaken van ambities in het leven.


Zou het niet fijn zijn als we allemaal onze eigen dillema’s aankunnen? Mindfulness kan daarbij helpen! Positieve effecten als toenemend zelfvertrouwen door dicht bij jezelf te zijn. Door zelfbewustzijn ontstaat meer inzicht in eigen gedrag, gedachten, onzekerheden, vaardigheden en talenten. Angsten en onzekerheden nemen af. Je kan beter met stress, weerstand en onrust omgaan. Je hebt meer interne rust, minder malende gedachten en  afremmende emoties. Je gaat beter om met de gedachten en emoties die je wel hebt. Je kan makkelijker loslaten en accepteren. Je bent veerkrachtiger in complexe situaties.

Stel je eens voor wat dat zou betekenen!

En natuurlijk moet de leidinggevende weten wat er speelt bij de medewerkers. En ook daar draagt mindfulness aan bij! Doordat je zelf meer in balans bent is er meer ruimte en aandacht voor de ander. Daarnaast zorgt mindfulness voor meer empathie, communicatie en sociale vaardigheden verbeteren.

Iedereen blij! En verbonden met zichzelf, collega’s en de organisatie! Het binden van medewerkers loont, ook als je weet dat de gemiddelde cost per hire ligt op € 4.000,- en één verzuimdag ongeveer € 250 kost. Dit wetende, wil jij toch ook investeren in een oriënterend gesprek? Waarin wij, Alina en ik, uitleggen hoe wij leidinggevenden en medewerkers inzichten geven hoe zij zelf dilemma’s en stress aan kunnen pakken, op het moment dat zij het nodig hebben. Hoe beter je jezelf kent, hoe krachtiger jij in het leven staat.
Leuk om met jou in contact te komen. Laat je een bericht achter, dan nemen wij contact met je op!


#dilemma #stress #levensloopstress #oplossing #mindful #duurzameinzetbaarheid #leidinggeven # HRM